|
|
Radim Blaťák
|
|
« Odpověď #2 kdy: 30.03.2013, 19:34 » |
|
Sedlová střech, základna 9x10m, výška 7,2m. Z anténní tyče jde 1x satelit, 1x anténa, Přívody k vyhřívání jsou vedeny někde pod střechou na půdu do krabice. Z krabice je dále vyveden termostat na stěně pod střechou. Krabice má samostatný přívod CYKY-J 3x2.5. Podle umístění a konzultace s majitelem vede ve svazku s dalšími obvody pro podkroví. V tom samé svazku je bohužel veden i CY16, který je připojen k anténní tyči. Složení věnce neznámé. Dum zděný s cihel. Zemnič má dům základový, dva vývody v protilehlých rozích. Měření ještě neproběhlo, takže neznám hodnoty. V případě že nebude splňovat, bude zřízen nový zemnič kolem domu.
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #3 kdy: 30.03.2013, 20:21 » |
|
Jaká bude třída LPS? A jaký je sklon střechy? Pro LPS III by šlo postavit do lajny s hřebenem 2 jímací stožáry o výšce cca 12m. (v katalogu Dehn 103013 s délkou 13,35m , katalogová cena o jedno kratšího je 1400E). Nebo potom obdobné řešení s jímači s HVI nebo HVI-light připevněnými na konci střechy, ale otázkou je jak je to reálné ukotvit atd.... Akorát si investor bude myslet, že jste se zbláznil
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #7 kdy: 30.03.2013, 21:57 » |
|
Nemusí to být pokaždý ošklivé. Jde to například i takto. Možná to nebude moc dobře vidět, ale na té konstrukci je ještě dlouhý jímač. Nevím jak přesně dlouhý, ale prováděcí firma prováděla výpočet a ještě jímač nastavila tak, aby střecha i okap s topným kabelem a solární panel, byli chráněni.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #8 kdy: 30.03.2013, 22:17 » |
|
Já to myslel docela vážně. Vzhledem k tomu jaké máte podmínky, tak vám nic moc než izolovaná jímací soustava nezbude a máte možnosti:
- oddálit distančně - ale 35st je moc na distanční podpěry, čímž je úplně nevylučuju, neznám místní podmínky) - "oddálit" izolovanou soustavou pomocí HVI (*light) - bude to chtít zakotvit jímací stožáry do střechy - oddálit fyzicky od stavby, možná by to šlo i níže a natáhnout nad hřebenem lano - udělat výpočet rizika aby tam hromosvod být nemusel - nechat to nějakýmu šmudlovi, kterej natáhne FeZn 8 na SSky na falc plechu, připojí k tomu anténní stožár, případně na něm udělá oddálený jímač, napíše revizi a zákazník bude spokojený..... Bohužel slova útěchy, že Vaše řešení bylo zpracováno profesionálně a správně vám děti nenakrmí, ale zase je chcete asi vidět víc, než jednou za týden v návštěvní místnosti nebo přes zamřížovaný okýnko....
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #10 kdy: 30.03.2013, 23:35 » |
|
Tak výrobce a dodavatel uvádí, že topné kabely okapů patří mezi obětovaná zařízení.... Lze je jen těžko ochránit před bleskovým výbojem. No technika pokročila /cca 4 roky/, jak je vlastně teď?
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #11 kdy: 30.03.2013, 23:35 » |
|
Ono i ta anténa pro DVB-T by sla na stit nebo na stozar s kotvenim na stenu a s "s" vzdáleností kolmé části od střechy. To napájení okapů by třeba nešlo přeložit po fasádě (nebo jinudy) mimo hlavní kabelový svazek? I když se všeho ostatního zbavíte, tak toho temperování okapů ne. Jeste jsem nevidel, ze by u nas na olomoucku mel nekdo takove potize, ze by to musel takhle resit.
S tím se netrapte, já na to narážím pořád, architekti a projektanti stavaři mě mají za magora.....
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #12 kdy: 30.03.2013, 23:38 » |
|
Tak výrobce a dodavatel uvádí, že topné kabely okapů patří mezi obětovaná zařízení.... Lze je jen těžko ochránit před bleskovým výbojem. No technika pokročila /cca 4 roky/, jak je vlastně teď?
Ale jo, kabely klidně obětovat, ale jak zabránit zavlečení bleskového proudu dále do objektu a svazku kabelů, když je vodič "uzemnění" tažen v něm. Nebylo by možno přitáhnout ještě jeden někde venkem a na něj připojit bleskosvodiče?
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #13 kdy: 30.03.2013, 23:38 » |
|
1. Antena na pudu. V dnesni dobe digitalu to neni vetsinou problem. Prijem v pohode.
Neznám místní podmínky, alu u antény pod plechovou střechou bych asi nebyl takový optimista.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #14 kdy: 30.03.2013, 23:52 » |
|
To Lukáš Rotrekl : Měl jsem výhodu: trasa mimo ostatní vedení.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Jan Alin
|
|
« Odpověď #15 kdy: 31.03.2013, 13:06 » |
|
Tak to jsem zvědav jak tohle dopadne . Podle mně z toho vznikne buď muničák, nebo vyhraje rozum. Na druhou stranu, byl tady kdysi nápad na dobročinné společné akce, které by ukazovaly, jak se má co dělat správně. Tohle by bylo jedno z témat, kde by se kolektiv znalých mohl pěkně vyřádit a mělo by to smysl. Osobně si oddálený hromosvod okolo plechové střechy s anténou a vyhříváním okapů nedovedu představit a už vůbec netuším, jak by mě to zbavilo svodičů přepětí na vstupech instalace do objektu, ale třeba bych byl překvapen, nebylo by to poprvé co bych si opravil názor na problém po vysvětlení zkušenějších.
|
|
|
|
|
|